Cv | Motivatiebrief

Cv laten maken

— Wat kost dat? Scroll meteen naar beneden voor meer informatie over de pakketten die ik aanbied —

Het is heel simpel: met een mooi ontworpen cv val je op in een stapel saaiheid. Het is een werkgever duidelijk dat je er aandacht aan hebt besteed, en zo heb je al gauw een streepje voor op de andere kandidaten.

Regelmatig, als ik word gevraagd om een cv na te kijken, zie ik staan: ‘Ik ben heel creatief’. Is dat zo? En waar blijkt dat dan uit? Niet uit je simpele weergave van je werkervaring, in ieder geval.
Of: ‘Ik ben heel nauwkeurig’. Daar zie ik anders niets van met die scheef uitgelijnde tabellen, of een afwijkend grootte lettertype. De truc is om te laten zien dat je creatief bent, en/of nauwkeurig. Dat scheelt ook weer een regel op je cv. Hieronder geef ik een paar korte tips van waar je op moet letten als je je cv ontwerpt. Geloof je het allemaal wel, en heb je liever dat ik het voor je doe? Vul dan onderstaand formulier in, en dan neem ik contact met je op.

Show, don’t tell.
Bij het schrijven van een succesvol fictieverhaal geldt het ook: vertel het niet, maar laat het zien. Ik kan wel schrijven dat iemand iets boos schreeuwt, maar dan zeg ik de lezer hoe hij/zij het zich voor moet stellen.

“Dat wil ik helemaal niet!” schreeuwt hij boos.

“Dat wil ik helemaal niet!” Hij laat z’n gebalde vuist met flink geweld op de tafel neerkomen.

In de eerste zin vertel ik dat iemand boos schreeuwt. Dat moet je dan maar van me aannemen, dat het boos bedoeld is. In de tweede zin laat ik zien dat iemand kwaad is. Die conclusie mag je zelf trekken. Het effect van de tweede zin is ook wat je wilt bereiken met je cv. Je wilt dat jouw potentiële opdrachtgever of werkgever bij zichzelf denkt: goh, wat een keurig verzorgde cv, dat zal wel een opgeruimd persoon zijn.

Less is more.
Overdrijf niet. Je cv hoeft nu ook weer geen kleurwaterval met regenbogen en vliegende eenhoorns te zijn. Houd het simpel, doch doeltreffend.  Houd daar ook rekening mee bij de inhoud. Je bijbaantje als pruimenplukker in de zomer van 2004 is voor een sollicitatie als directiesecretaresse niet relevant.

Foto ja of nee?
Een foto op je cv is vaak geen vereiste, maar als je het dan toch doet, doe het dan goed. Een professionele foto in deftige kleding kan soms de plank behoorlijk misslaan, als dat helemaal niet bij je past. Daarentegen is een vrolijke vakantiefoto ook niet altijd even geslaagd.

Denk aan de volgorde.
Waar zou jij als werkgever het eerste naar kijken? Zet dat bovenaan! In een paar seconden moet iemand kunnen zien of jij geschikt bent voor de gevraagde functie of niet. Laat iemand niet zoeken naar het feit of jij een rijbewijs bezit of niet, wanneer dit als een vereiste is aangegeven bij de functieomschrijving.

Ja,ja. Spelfouten.
Controleer je cv, of laat het iemand doen. Fouten staan extreem slordig, en kunnen de goede indruk die je hebt gewekt met je prachtige ontwerp in één klap teniet doen.

Iets met de bomen en het bos of twee linkerhanden.
Lukt het je niet? Geen nood. Ik kan een cv en/of motivatiebrief voor je maken. Ik bied de volgende vier pakketten aan:

Pakket A: Motivatiebrief – 80 euro
Kies voor dit pakket, wanneer je wil dat ik kritisch naar de door jouw opgestelde motivatiebrief kijk, en deze vervolgens herschrijf. Ik zorg er altijd voor de tekst op zo’n manier wordt aangepast dat jouw ‘stem’ niet verloren gaat, en dat het zeker zal opvallen in de stapels met brieven!

Pakket B: CV Fresh – 100 euro
Kies voor dit pakket, wanneer je cv qua tekst al op orde is, maar je het graag een andere uitstraling wil geven. Zakelijk en strak? Of liever elegant en vriendelijk? Ik ga met jouw wensen aan de slag, en maak er een prachtig vormgegeven cv van.

Pakket C: CV Intens – 150 euro
Kies voor dit pakket, wanneer je graag wilt dat ik naast de opmaak ook de tekst kritisch bekijk en een makeover geef. Een telefonisch consult is inbegrepen.

Pakket D: CV Intens + motivatiebrief – 200 euro
Kies voor dit pakket, wanneer je naast een flinke cv makeover, ook graag wilt dat ik je motivatiebrief in orde maak.

Heb je specifieke wensen, of heb een cv nodig met spoed, dan breng ik daarvoor een meerprijs in rekening. Dit uiteraard altijd eerst in overleg. Wil je graag een prijsindicatie ontvangen? Stuur mij dan even een mail met je gegevens en je meest recente cv en/of motivatiebrief.

Benieuwd naar mijn werk? Zie hieronder enkele voorbeelden.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

5 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Janneke schreef:

  Hoi Marit,

  Ik ben heel erg blij met mijn door jou gemaakte CV. Ziet er professioneel uit en past heel goed bij wie ik ben! Die baan die komt er zeker!

  Hartelijke groet

  Liked by 1 persoon

 2. Jacques Westerhoff schreef:

  Hallo Marit, nogmaals mijn complimenten voor mijn door jou gemaakte CV. Deze is zeer professioneel, creatief en opvallend. Ook ons contact, aangaande de profielomschrijving, is zeer persoonlijk en oprecht geweest. Het CV heeft er toe bijgedragen dat ik sneller uitgenodigd ben en vervolgens een baan aangeboden heb gekregen.
  Hartelijke groeten, Jacques

  Liked by 1 persoon

 3. Jessica schreef:

  Super cv geworden en bedankt dat je elke keer zo snel antwoord gaf en goed hebt geluisterd naar hoe het zou moeten worden! Ben erg blij met het resultaat!

  Liked by 1 persoon

 4. Sophie schreef:

  Marit tovert met woorden, lettertypes en vormen! Ik wilde heel graag een Engeltalige cv om te solliciteren in Zuid-Afrika. Om er zelf aan te beginnen, was ik een beetje onzeker. Het was immers al jarenlang geleden dat ik er eentje maakte. Ik wist niet meer wat de vereisten van een cv waren vandaag de dag. Ik wilde taalbloepers vermijden en wilde dat het Engels correct was. Dus een tweede paar ogen komt altijd van pas. Het contact per mail ging vlot en snel. Na een verkennende mail met mijn wensen, kwam Marit bij me terug met een draft. Ze kon mijn werkervaringen, kwaliteiten en objectieven in de verf zetten. Na een aantal wijzigingen met persoonlijke wensen, ontving ik ‘mijn Afrikaanse’ cv in mijn mailbox. Ik was er super blij mee! Helemaal een presentatie van mezelf. Ondertussen werk ik in Zuid-Afrika, dus de cv die Marit ontwierp, heeft zijn werk gedaan!

  Liked by 1 persoon

 5. Heidi Sel schreef:

  Hoi Marit geweldige reactie’s gehad op mijn c.v. Dikke pluim groetjes Heidi

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s