Wie is Marit?

AUGUSTUS 2014 – De zon is onverbiddelijk, en mijn T-shirtkeuze vanmorgen niet verstandig. Het asfalt lijkt te smelten. Toch rijdt er een bus in volle snelheid overheen. Daar had ik ook in kunnen zitten, die bus. Maar ik dacht ik ga fijn lopen, met dat mooie weer. Te mooi. Te warm. Voorbij de rotonde ligt een stralend wit gebouw. De Kamer van Koophandel is er gevestigd. Daar ga ik naartoe. Daar ga ik mij inschrijven als freelance schrijver. Vijftig euro armer, met een map vol papieren en schetsen onder mijn arm geklemd, loop ik naar buiten. De oven weer in. ‘Marit Schrijft.’ is geboren.

Marit van Ekelenburg
     Marit van Ekelenburg    

Marit Schrijft. is een freelance onderneming van Marit van Ekelenburg (1988). Na haar bachelor Geschiedenis in Utrecht heeft zij haar master Russian Studies in Leiden in 2013 afgerond. Bijna als vanzelf is zij in het schrijversvak gerold. Het begon in 2013 met verdiepende artikelen voor het Historisch Nieuwsblad, maar al snel schreef ze ook interviews voor Groei en Bloei, pakkende teksten voor de app Unlock History, korte artikelen voor de website isgeschiedenis, tips voor schrijvers in Schrijven Magazine, technische handleidingen voor glasverwerkingsmachines voor Van Tuijl, veganistische recepten voor de website Lekker Twente, en talloze berichten voor de Twentsche Courant Tubantia.
Boek over het schrijven van dialogen, Mosterd voor de Maaltijd is in november 2014 gepubliceerd. Ze werkt als journalist bij de internetredactie van de Twentsche Courant Tubantia, en is voor verscheidene websites contentmanager. Bekijk hier haar portfolio.

Wil je Marit Schrijft. inhuren voor een schrijversklus? Dat kan!

Vraag een offerte aan via onderstaand contactformulier.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s