Website Lekker Twente: Schoon-geweten-balletjes

Een aantal weken geleden stuurde ik een e-mail naar Frederike Krommendijk van de website ‘Lekker Twente’ met een recept voor veganistische bitterballen. Tot mijn genoegen reageerde ze hier zeer positief op. Het recept én een leuke omschrijving van mijn bericht staan inmiddels op de website van ‘Lekker Twente’. De bedoeling is dat ik met enige regelmaat een recept met verhaal op de site plaats. Leuke aandacht voor veganisme in Twente!

Door: Frederike Krommendijk

Schoon geweten balletjes

Soms krijgen we mailtjes waarvan je meteen denkt: hey, wat bijzonder.

Zo eentje kwam van Marit van van Ekelenburg uit Delden. Marit is freelance schrijfster, en sinds een jaar veganist, vrij fanatiek.

,,Sinds ik weer een paar maanden in Twente woon, valt het me op dat weinig mensen hier eigenlijk maar weten wat veganisme precies inhoudt. Toen ik op de kaart van de VeganChallenge keek, zag ik dat er maar bar weinig mensen in de regio Twente meededen. En dat vind ik spijtig. Utrecht, Den Haag en Amsterdam zijn steden waar je moet zijn als je diervriendelijk wilt eten. Enschede, Almelo en Hengelo hebben al een karig vegetarisch aanbod, laat staan veganistische opties.

Ik zou heel graag het veganisme in Twente wat meer in de kijker spelen”. Daarom hebben we Marit de uitdaging gegeven om voor Lekker Twente af en toe een lekker veganistisch recept te leveren, dat zuiver plantaardig is.

Klik HIER om het artikel verder te lezen.

Het recept voor ‘Linzenballetjes met Twentse Mosterd’ kun je HIER vinden.

Advertenties